Výborná polévka z kapusty.
Ingredience:
– Kapusta – 200g
– Cibule
– Česnek – 1 stroužek
– Brambory – 2 ks
– Mrkev – 1-2 ks
– Olej
– Zeleninový vývar – 600 ml
– Rostlinná smetana nebo mléko
– Sůl (kamenná nebo mořská)
– Pepř
– Muškátový oříšek
– Tymián
Postup:
Kapustu nakrájíme nadrobno stejně jako oloupanou cibuli, česnek, brambory, a mrkev. Na rozehřátém oleji orestujeme všechnu zeleninu. Vše krátce podusíme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a na mírném plameni 20 minut povaříme. Uvařenou polévku rozmixujeme, zjemníme rostlinnou smetanou nebo mlékem, dochutíme a podáváme s orestovaným celozrnným chlebem na kostičky.
Další články ze série: Polévky
- Kapustová krémová polévka
- Krémová polévka z dýně Hokaido
Komentujte