Ingredience:
– syrová nastrouhaná řepa (najemno)
– nastouhané uzené tofu (v poměru 2:1 – řepa : tofu)
– mletá paprika – uzená – dle chuti
– pepř, troška kurkumy
– utřený česnek
– najemno nakrájená do hněda osmahnutá cibulka
– sůl
– celozrnná mouka – na zahuštění
Postup:
Nastrouhanou řepu úplně vymačkáme a zbavíme jí tak vody (šťávu můžeme vypít). Přidáme ostatní ingredience a cibulku (po usmažení dáme na ubrousek, aby se zbavila oleje). Promícháme a přidáváme mouku dle potřeby, aby směs byla kompaktní a dobře držela. V případě potřeby můžeme dát zchladnout do lednice pro lepší tvarování.
Z připravené směsi tvoříme karbanátky, které není potřeba v ničem obalovat. Karbanátky upečeme v troubě pod grilem (200 stupňů) – asi 15 minut, nebo usmažíme (ale pečení je pro naše zdraví příhodnější).
Podáváme buď s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo jako burgery – celozrnná houska, kečup, hořčice a zelenina. Jsou opravdu výborné!
Další články ze série: Obědy
- Řepné karbanátky
- Bramboráky se zeleninovou směsí
- "Boloňské špagety"
- Čínská zeleninová směs s tempehem
- Houbové smetanové rizoto
- Kari těstoviny s mrkví a čínským zelím
- Červená čočka s pečenými bramborami
- Letní zeleninový salát
- Čočková sekaná
- Kynuté knedlíky s ovocem
- Pohanka se zelím a tempehem
- Čína
- Vege svíčková
- Kapustové karbanátky
- Zeleninový salát s pohankou
- Smetanový listový špenát
- Pohanka se zeleninovou směsí
- Bramborové knedlíky s cuketovým zelím
- Burgery z červené čočky
- Brokolicová omáčka s kokosovým mlékem a celozrnné těstoviny
- Cizrna na paprice
- "Medové" červené zelí
- Čočka na kyselo
- Gulášek
Komentujte