Ingredience:
– 500 gramů polohrubé celozrnné mouky
– 300ml oříškového mléka (domácího nebo kupovaného)
– špetka soli
– lžíce datlového sirupu
– lžíce sušeného droždí
– ovoce k naplnění
Postup:
V míse smícháme 150ml vlažného oříškového mléka, droždí a lžíci datlového sirupu a necháme v teple odstát asi 15 minut.
Ke kvásku přimícháme mouku, zbytek mléka a špetku soli. Necháme kynout až jednu hodinu v teple.
Z těsta klasicky uždibujeme kousky, zpracujeme v dlaních do kuličky, pak z nich uděláme placičky, zabalíme do nich ovoce a vytvoříme hezké kuličky. Těsto se bude trošku lepit, takže si pomáháme moukou. Knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 5 minut pod pokličkou. Poté otočíme a vaříme další 3 minuty bez pokličky.
Podáváme s čím máme rádi.. Např. s opraženou strouhankou a mandlemi.
Další články ze série: Obědy
- Řepné karbanátky
- Bramboráky se zeleninovou směsí
- "Boloňské špagety"
- Čínská zeleninová směs s tempehem
- Houbové smetanové rizoto
- Kari těstoviny s mrkví a čínským zelím
- Červená čočka s pečenými bramborami
- Letní zeleninový salát
- Čočková sekaná
- Kynuté knedlíky s ovocem
- Pohanka se zelím a tempehem
- Čína
- Vege svíčková
- Kapustové karbanátky
- Zeleninový salát s pohankou
- Smetanový listový špenát
- Pohanka se zeleninovou směsí
- Bramborové knedlíky s cuketovým zelím
- Burgery z červené čočky
- Brokolicová omáčka s kokosovým mlékem a celozrnné těstoviny
- Cizrna na paprice
- "Medové" červené zelí
- Čočka na kyselo
- Gulášek
Komentujte