Ingredience:
– malá hlávka kapusty
– balení uzeného tofu
– hrnek namočených ovesných vloček
– 3 lžíce celozrnné mouky
– 2 lžíce gelu z lněných semínek (rozmixovaná semínka s vodou) – není nutné, přidáváme spíše kvůli zvýšení výživnosti
– 1-2 nastrouhané mrkve
– 3 stroužky česneku
– sůl
– pepř
Postup:
Kapustu si nakrájíme, uvaříme do měkka (asi 30 minut) vymačkáme přebytečnou vodu a poté nasekáme nožem na drobné kousky. Nastrouháme si tofu a mrkev a přidáme do mísy ke kapustě. Přimícháme ostatní ingredience a začneme tvarovat karbanátky. Pokud je těsto moc řídké přidáme mouku. Vytvarované karbanátky vložíme na pečící papír a pečeme zhruba 20 minut na 180 stupňů, tak aby byly uvnitř ještě vláčné a zvenku křupavé.
Podáváme s bramborovou kaší (klasická příprava jen místo mléka ovesné a místo másla nerafinovaný olej) nebo se šťouchanými bramborami.
Tip: pokud nedáme mrkev do karbanátků, můžeme jí dát vařit a rozmixovat s bramborami na kaši. Mrkvovo-bramborová kaše je moc dobrá!
Další články ze série: Obědy
- Řepné karbanátky
- Bramboráky se zeleninovou směsí
- "Boloňské špagety"
- Čínská zeleninová směs s tempehem
- Houbové smetanové rizoto
- Kari těstoviny s mrkví a čínským zelím
- Červená čočka s pečenými bramborami
- Letní zeleninový salát
- Čočková sekaná
- Kynuté knedlíky s ovocem
- Pohanka se zelím a tempehem
- Čína
- Vege svíčková
- Kapustové karbanátky
- Zeleninový salát s pohankou
- Smetanový listový špenát
- Pohanka se zeleninovou směsí
- Bramborové knedlíky s cuketovým zelím
- Burgery z červené čočky
- Brokolicová omáčka s kokosovým mlékem a celozrnné těstoviny
- Cizrna na paprice
- "Medové" červené zelí
- Čočka na kyselo
- Gulášek
Komentujte