Uvaříme si rýži (ideálně celozrnnou, můžeme dát i mix bílé basmati a celozrnné). Osmahneme cibulku a česnek až zesklovatí, přidáme tymián a poté přidáme houby (sušené předem namočené nebo zásoby z mrazáku). Chvíli restujeme až je vše akorát. Zalijeme ovesnou smetanou a přidáme uvařenou rýži. Chvíli povaříme a poté dochutíme solí, případně ještě česnekem. Nakonec přidáme uvařenou quinou – kvůli bílkovině. Na talíři posypeme “parmezánem” (Rozmixované mandle nebo kešu ořechy se sušeným lahůdkovým droždím). A pro ty kdo houby nemusí, tak si může udělat:
Špenátové rizoto
Opět uvařená rýže. Osmahneme cibulku a přidáme porcovaný nebo listový špenát a podlijeme trošku vodou. Pokud použijeme mražený, mícháme dokud není hotový. Osolíme a přidáme prolisovaný česnek a smetanu. Chvilku mícháme až se spojí chutě, přidáme sezam, uvařenou rýži a quinou. Na talíři zasypeme “parmezánem”.
Dobrou chuť.
Další články ze série: Obědy
- Řepné karbanátky
- Bramboráky se zeleninovou směsí
- "Boloňské špagety"
- Čínská zeleninová směs s tempehem
- Houbové smetanové rizoto
- Kari těstoviny s mrkví a čínským zelím
- Červená čočka s pečenými bramborami
- Letní zeleninový salát
- Čočková sekaná
- Kynuté knedlíky s ovocem
- Pohanka se zelím a tempehem
- Čína
- Vege svíčková
- Kapustové karbanátky
- Zeleninový salát s pohankou
- Smetanový listový špenát
- Pohanka se zeleninovou směsí
- Bramborové knedlíky s cuketovým zelím
- Burgery z červené čočky
- Brokolicová omáčka s kokosovým mlékem a celozrnné těstoviny
- Cizrna na paprice
- "Medové" červené zelí
- Čočka na kyselo
- Gulášek
Komentujte