Toto jídlo je tak jednoduché, že ho zvládne úplně každý, výborně zasytí a je super-rychlé!
Dáme si péct osolené brambory ve slupce nakrájené na kolečka nebo měsíčky. Orestujeme si cibulku a nastrouháme si nahrubo mrkev, kterou přidáme chvíli restovat k cibuli. Přidáme propláchnutou červenou čočku (asi dva hrnky na dva hrnky mrkve). Zalijeme vodou kousek nad okraj čočky a vaříme do změknutí 10-15 min. Osolíme a můžeme zjemnit ovesnou smetanou – není nutné. Mezitím bychom měli mít hotové křupavé brambory. Mňam!
Další články ze série: Obědy
- Řepné karbanátky
- Bramboráky se zeleninovou směsí
- "Boloňské špagety"
- Čínská zeleninová směs s tempehem
- Houbové smetanové rizoto
- Kari těstoviny s mrkví a čínským zelím
- Červená čočka s pečenými bramborami
- Letní zeleninový salát
- Čočková sekaná
- Kynuté knedlíky s ovocem
- Pohanka se zelím a tempehem
- Čína
- Vege svíčková
- Kapustové karbanátky
- Zeleninový salát s pohankou
- Smetanový listový špenát
- Pohanka se zeleninovou směsí
- Bramborové knedlíky s cuketovým zelím
- Burgery z červené čočky
- Brokolicová omáčka s kokosovým mlékem a celozrnné těstoviny
- Cizrna na paprice
- "Medové" červené zelí
- Čočka na kyselo
- Gulášek
Komentujte