Samozřejmě si knedlíky můžete dát i se zelím klasickým, ale pokud z nějakého důvodu zelí nemůžete, tak díky cuketám se na tohle výborné jídlo nemusíte jen dívat. 🙂
Knedlíky:
1 kg uvařených, oloupaných a prolisovaných brambor smícháme na vále se lžičkou soli a 250 – 300 g hrubé mouky. Rozdělíme na 25 stejných dílů a do každého zabalíme kostičky uzeného tempehu. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi pět minut od té doby, kdy vyplavou na hladinu.
Zelí:
Na oleji zpěníme jednu cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, lehce podlijeme vodou (opravdu jen trochu, aby se to ze začátku nepřipalovalo, cuketa pustí dost vody), osolíme, přidáme kmín (nejlépe drcený) a dusíme doměkka. Zahustíme asi lžící mouky rozmíchané ve vodě, necháme povařit asi 5 minut. Na závěr můžeme dochutit octem (třeba jablečným), případně dosolíme podle chuti. A máme hotovo.
Další články ze série: Obědy
- Řepné karbanátky
- Bramboráky se zeleninovou směsí
- "Boloňské špagety"
- Čínská zeleninová směs s tempehem
- Houbové smetanové rizoto
- Kari těstoviny s mrkví a čínským zelím
- Červená čočka s pečenými bramborami
- Letní zeleninový salát
- Čočková sekaná
- Kynuté knedlíky s ovocem
- Pohanka se zelím a tempehem
- Čína
- Vege svíčková
- Kapustové karbanátky
- Zeleninový salát s pohankou
- Smetanový listový špenát
- Pohanka se zeleninovou směsí
- Bramborové knedlíky s cuketovým zelím
- Burgery z červené čočky
- Brokolicová omáčka s kokosovým mlékem a celozrnné těstoviny
- Cizrna na paprice
- "Medové" červené zelí
- Čočka na kyselo
- Gulášek
Komentujte