Bramboráky se zeleninovou směsí
Uděláme klasicky bramboráky jak je máme rádi a přidáme do nich uvařenou červenou čočku kvůli bílkovině. A k tomu tuhle úžasnou zeleninovou směs. Mrkev si nakrájíme a předvaříme, aby jsme ji nemuseli dlouho restovat. Poté ji dáme na rozpálenou kapku oleje (pokud máte dobrou pánev), chvíli restujeme a pak přidáme pórek a žampiony. Až zelenina změkne přidáme trošku vody a kvalitního kečupu nebo protlaku. Osolíme a zahustíme kukuřičným škrobem (maizenou). A to nejdůležitější co z toho udělá netuctovou mňamku – přidáme nastrouhaný zázvor dle chuti.
Další články ze série: Obědy
- Řepné karbanátky
- Bramboráky se zeleninovou směsí
- "Boloňské špagety"
- Čínská zeleninová směs s tempehem
- Houbové smetanové rizoto
- Kari těstoviny s mrkví a čínským zelím
- Červená čočka s pečenými bramborami
- Letní zeleninový salát
- Čočková sekaná
- Kynuté knedlíky s ovocem
- Pohanka se zelím a tempehem
- Čína
- Vege svíčková
- Kapustové karbanátky
- Zeleninový salát s pohankou
- Smetanový listový špenát
- Pohanka se zeleninovou směsí
- Bramborové knedlíky s cuketovým zelím
- Burgery z červené čočky
- Brokolicová omáčka s kokosovým mlékem a celozrnné těstoviny
- Cizrna na paprice
- "Medové" červené zelí
- Čočka na kyselo
- Gulášek
Komentujte