Mrkvánky s povidlím – výborné!
Suroviny:
– 140g nastrouhané mrkve
– 140g kokosového oleje pokojové teploty
– 210g polohrubé celozrnné mouky (nebo kombinace)
– 1/2 prášku do pečiva (např. Alnatura)
– povidlí
Na vál si nasypte mouku, přidejte olej, mrkev a prášek do pečiva a vypracujte vláčné těsto, které dejte na 30minut odpočinout do ledničky.
Z těsta vyválejte zhruba 5mm silnou placku a vykrajujte z ní kolečka (např. za pomocí hrnku na čaj). Doprostřed každého kolečka dejte lžičku povidel a kolečko přiklopte. Spoje pořádně zmáčkněte (např. vidličkou). Poté stačí jen upéct. Při teplotě 180°C zhruba 20 minut.
Další články ze série: Dezerty
- Makulky - RAW makové kuličky
- Makový koláč
- Mrkvánky s povidlím
- Vegan cheesecake
- Datlové tyčinky
Komentujte