Možná si říkáte hořká příchuť? Vždyť cukr je přece sladký! Proto ho jíme. Ale cukr dokáže být pro naše tělo pořádně hořký. V přednášce se dozvíte jaké existují druhy cukru, jak je to se stevií a jestli cukr potřebujeme k životu či nikoli. Nejdůležitější téma přednášky je to, jak se chová cukr v našem těle. Jaká je souvislost cukrovky, rakoviny, ztukovatění jater, kardiovaskulárních onemocnění, obezity a vysoké hladiny LDL cholesterolu s konzumací cukru? Jaká jsou oficiální doporučení ohledně množství přidaného cukru na den? Závislost na cukru, jak ji poznáme a jak ji můžeme porazit? Odkdy můžou děti cukr a jaký má cukr vliv na jejich povahu? Cukr v potravinách, kde bychom to nečekali. Existuje nějaká lepší alternativa cukru?
Upozornění: Tyto přednášky, které jsou k dispozici zdarma, vám můžeme nabízet pouze díky finanční podpoře diváků jako jsi ty. Prosíme, podpořte nás a pomozte tak této sloužící organizaci, aby i nadále mohly být k dispozici takovéto přednášky.
Další články ze série: Klub zdraví
- Celozrnné pečení - Roman Uhrin
- Hořká příchuť cukru • Michaela Dejmková
- Zdraví začíná ve střevech • Tomáš Kašpar
- Toxické emoce • Tomáš Kašpar
- Detoxikace • Tomáš Kašpar
- Co si dáme k večeři? - Šťavnatě a vyváženě • Roman Uhrin
- Zdravá snídaně - Svůj den začni co nejlépe • Roman Uhrin
- Informační chaos ve výživě • Roman Uhrin
- Ideální strava (Jak se orientovat ve výběru zdravých potravin) • Roman Uhrin
Komentujte