Klasika, ale jako inspirace určitě poslouží.. 🙂
Potřebujeme:
– čerstvý nebo mražený listový špenát
– cibulku
– ovesnou (či jinou rostlinnou) smetanu
– sůl, česnek
– brambory
Postup:
Orestujeme si cibulku, přidáme špenát a povaříme. Jakmile je špenát hotový přidáme ovesnou smetanu, sůl a trošku česneku. Společně prohřejeme, případně dochutíme a máme hotovo.
My máme nejraději špenát s pečenými bramborami v troubě, ale samozřejmě se může podávat i s vařenými nebo bramborovým knedlíkem.
K tomu přidáme tofu nebo tempeh či jinou bílkovinu.
Další články ze série: Obědy
- Řepné karbanátky
- Bramboráky se zeleninovou směsí
- "Boloňské špagety"
- Čínská zeleninová směs s tempehem
- Houbové smetanové rizoto
- Kari těstoviny s mrkví a čínským zelím
- Červená čočka s pečenými bramborami
- Letní zeleninový salát
- Čočková sekaná
- Kynuté knedlíky s ovocem
- Pohanka se zelím a tempehem
- Čína
- Vege svíčková
- Kapustové karbanátky
- Zeleninový salát s pohankou
- Smetanový listový špenát
- Pohanka se zeleninovou směsí
- Bramborové knedlíky s cuketovým zelím
- Burgery z červené čočky
- Brokolicová omáčka s kokosovým mlékem a celozrnné těstoviny
- Cizrna na paprice
- "Medové" červené zelí
- Čočka na kyselo
- Gulášek
Komentujte